Pracovní kalhoty - montérky, jak si správně vybrat?

Hledáte nové pracovní kalhoty - montérky a chcete se lépe zorientovat v nabídce? Tento článek vám pomůže ulehčit výběr tím, že budete vědět na co se zaměřit.  Výběr pracovních montérek závisí na několika faktorech, jako je druh práce, bezpečnostní předpisy nebo pohodlí. Zde jsou základní charakteristiky ovlivňující výběr. 

Povaha práce: Je důležité zvolit montérky, které jsou vhodné pro konkrétní úkoly. Pokud pracujete s chemikáliemi, potřebujete odolné a ochranné montérky. Pro fyzicky náročné práce vyberte montérky s dobrou odolností proti otěru.

Bezpečnostní normy: V mnoha profesích platí bezpečnostní předpisy, které vyžadují určitý typ montérek. U výběru je tedy důležité zkontrolovat si, zda tyto předpisy splňují.

Materiál: Montérky mohou být vyrobeny z různých materiálů, jako je bavlna, polyester, směs bavlny a polyesteru nebo speciální technické tkaniny. Vyberte materiál, který bude vhodný pro vaši práci a bude pohodlný na nošení.

Kapsy a úložné prostory: Potřebujete mít neustále po ruce metr, šroubováky nebo pracovní telefon? Zaměřte se na montérky s dostatečným množstvím kapes a úložných prostorů.

Barva a design: Design montérek je dnes opravdu rozsáhlý a každý si přijde na své. Ovšem některé profese vyžadují určité barvy nebo styl pro odlišnost zaměstnanců. 

Značka a kvalita: Věnujte pozornost značkám, které jsou známé svou kvalitou a spolehlivostí. Kvalitní montérky vám mohou poskytnout dlouhou životnost a spolehlivou ochranu.

Cena: Cena montérek je samozřejmě pro výběr zásadní. Dnes existuje celé spetkrum nabídky, které se líší výběrem materiálů nebo značkou. Některé varianty naleznete na konci tohoto článku. 

Druhy montérek

Existuje mnoho různých druhů pracovních montérek, které jsou navrženy pro různé účely a pracovní prostředí. Některé z hlavních druhů pracovních montérek zahrnují:

Klasické pracovní kalhoty

Jedná se o běžné pracovní kalhoty, které jsou z odolného materiálu a mají pracovní kapsy pro různé nářadí. Jsou vhodné pro běžné pracovní úkoly. 

Montérky s laclem

Jedná se o pracovní kalhoty, které pokrývají i velkou část horní poloviny těla a přes ramena mají pásky (laclo). Ty pomáhají k ideálnímu držení pracovního oblečení i při náročných úkonech. Tento typ montérek s laclem má často více kapes a je více flexibilní. 

Pracovní kraťasy

Podobný typ jako klasické pracovní montérky, ovšem v podobě kraťasů. Je to ideální kombinace na letní dny, kdy máte pracovní oděv, ale přesto se nepotíte v běžných montérkách. Materiál pracovních kraťasů je také odolný vůči otěru a má dostatek kapes pro vaše nářadí. 

Zateplené montérky

Jedná se o pracovní oděv, který je zateplený a hodí se do zimního počasí. Nabízí dostatečný komfort jako klasické montérky, ovšem zajišťují tepelnou izolaci v chladných dnech. Zateplené montérky si zamilují ti z vás, kteří často pracují ve venkovním prostředí. 

Reflexní montérky

Mají reflexní prvky na svém povrchu, které jsou schopny odrážet světlo. Tento typ vám pak pomáhá s bezpečností práce na hůře viditelných místech a práci v noci.  Reflexní montérky tedy snižují riziko nehody a nebezpečí. 

Pracovní džíny

Ideální pracovní oděv pro ty, kteří milují tento typ materiálu a zároveň chtějí mít praktické montérky. Pracovní džíny jsou určené do pracovního prostředí, ovšem nabízí komfort a design jako klasický džíny.

Pracovní kombinézy

Kompletní pracovní ochrana, kombinéza pokrývají celé tělo od ramen až po nohy. Pracovní kombinézy jsou vhodné pro různé profese, včetně stavebnictví, zemědělství, průmyslu, opravárenských a údržbářských prací. Kombinézy mají často jednoduché uzávěry, jako jsou zipy nebo suché zipy, což usnadňuje a urychluje proces oblékání a svlékání.

Kvalitní montérky

Vyznačují se kvalitním materiálem a zpracováním. Mají často nejvíce namáhaná místa z pružného materiálu, které zlepšuje jejich pohyb např. v místě kolen při ohýbání se. Kvalitní montérky také poznáte podle toho, kolik mají kapes a zda mají reflexní prvky nebo jsou zateplené. Nejlepší montérky jsou ty, které vám budou perfektně sedět a nebudou vás omezovat. Doporučujeme si je tedy vyzkoušet, protože jen tak zjistíte zda vám vybrané montérky budou vyhovovat při vaší práci.

U nás v e-shopu naleznete kvalitní montérky od ověřených výrobců jako Ardon nebo NEO. 

Montérky Ardon

U nás najdete velký výběr montérek od ověřené značky Ardon včetně pracovní obuvy. Prohlédněte si kompletní sortiment. 

Montérky NEO

Moderní pracovní oblečení NEO včetně rukavic nebo i obuvy. Prohlédněte si kompletní sortiment. 

Dámské montérky

Poslední dobou jsou velmi populární také dámské montérky. Ty se objevují čím dál více v nabídce výrobců. Jsou vhodné jak do práce, tak i pro kutilské aktivity třeba na zahrádce. 

Od pánských montérek se mohou lišit ve střihu a designu, tak aby více vyhovovaly ženské postavě. Jsou rozdílné ve zpracování v okolí pasu či hrudníku, tak aby více podpořili ženské tvary.


Dětské montérky

Chcete potěšit vaše děti, aby měly stejné oblečení jako používáte při práci vy? V nabídce výrobců jsou k dispozici i dětské velikosti. Tento typ dětských montérek má často veselé barvy a reflexní prvky. 

Levné montérky

Často lze narazit na levné montérky prostřednictvím slev, výprodejových akcí apod. I u nás na stránkách naleznete levné montérky do 350 Kč. Levné montérky s laclem se pohybují v částce okolo 400 Kč - 500 Kč.